Στρίγγλες

Από το θεατρικό έργο «Μάκμπεθ» του William Shakespeare.

 

Υψηλής δημιουργικότητας θεατρική άσκηση

Λίγα έργα του σπουδαίου Σαίξπηρ ξεκινούν τόσο δραματικά και ατμοσφαιρικά όσο η πρώτη σκηνή από τον «Μάκμπεθ» του.

Η εν λόγω θεατρική άσκηση προτείνεται για θεατρικές ομάδες. Χωρίζετε τα μέλη της ομάδας σας. Η κάθε υποομάδα θα πρέπει ιδανικά να αποτελείται από τρεις έως τέσσερις συμμετέχοντες. Τα κείμενα που θα χρησιμοποιηθούν είναι από το θεατρικό έργο «Μάκμπεθ».

(μπορείτε να τα διαβάσετε ή να τα κατεβάσετε εδώ)


DOWNLOAD PDF

Ζητήστε τους να παράγουν μία σκηνή όσο το δυνατόν πιο δυναμική, δημιουργική και με δυνατές ερμηνείες. Να χρησιμοποιήσουν τις σωματικές αλλά και τις φωνητικές τους δυνατότητες (αλλαγή φωνής, δόμηση χαρακτήρα, δυναμικότητα, ηχώ, εφέ ήχου, φωτισμός σκηνής κλπ.) Να χρησιμοποιήσουν ότι μα ότι έχουν στη διάθεσή τους ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς ώστε να δημιουργήσουν μια αρκετά ατμοσφαιρική σκηνή. Ο δικός σας ρόλος είναι να είστε υποστηρικτικά δίπλα τους για να τους βοηθήσετε σε ότι χρειαστούν.

Η κάθε ομάδα ή ομάδες θα είναι το κοινό της αντίστοιχης ομάδας που θα παρουσιάζει κάθε φορά.

Για την άσκηση μπορείτε να αφιερώσετε τρία δίωρα μαθήματα για την προετοιμασία των σκηνών που έχουν να κάνουν οι ομάδες σας κι ένα ακόμα μάθημα για τις παρουσιάσεις αυτών.

Στο βίντεο που ακολουθεί η θεατρική ομάδα Θεατροτέχνες του συλλόγου της "Εθνικής Εστίας" παρουσιάζει τις δικές της «Στρίγγλες».

Καλή σας διασκέδαση!

Πηγή: Drama Menu by Glyn Trefor-Jones

Έφη Καραγιάννη
Ηθοποιός/θεατροπαιδαγωγός

Διαβάστε το βιογραφικό.


O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την μεγιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα Cookies και την Πολιτική Απορρήτου εδώ.