Μια χαζούλα…ιστορία!

(ιδέα του Graig Johnson)
Έλα να φτιάξουμε μαζί ιστορίες χρησιμοποιώντας την φαντασία μας. Η πλάκα είναι πως όσο πιο χαζές είναι…ε τόσο πιο πλάκα έχουν!

Ας ξεκινήσουμε! Για αρχή φέρε μπροστά σου 6 μπολάκια ή πλαστικά ποτήρια και μερικές σελίδες λευκό χαρτί που θα το έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια.

Μέσα στη μέρα σου, γράψε στα χαρτάκια κάθε αστείο που ακούς. Καθένα από τα 6 ποτήρια θα το χρησιμοποιήσουμε για να βάλουμε μέσα τα «συστατικά» για την ιστορία που θα φτιάξουμε.

Συστατικά Ιστορίας:

1. Xαρακτήρες.
Άνθρωποι, ζώα κλπ.

2. Μέρη.
Κτήρια, τοπία, χώρες, πλανήτες, εξοχή, πόλεις κλπ.

3. Ονόματα.
Χαρακτήρων, αντικειμένων, περιοχών κλπ. Όσο πιο χαζά τόσο πιο αστεία.

4. Αντικείμενα.
Πράγματα όπου οι χαρακτήρες σου χρησιμοποιούν. Κοίταξε τριγύρω σου και θα βρεις μερικά πολύ ενδιαφέροντα αντικείμενα.

5. Επίθετα.
Είναι λέξεις που περιγράφουν πράγματα: π.χ. μεγάλος, μικρός, γέρος, νέος, βαρύς, ελαφρύς, λαμπερός, σκοτεινός, μαλακός, σκληρός, χαζός, αστείος κλπ.

6. Φράσεις.
Ότι θα μπορούσε να λέει όποιος παίζει στην ιστορία (χαρακτήρας ή αντικείμενο) Δεν χρειάζεται να βγάζουν κανένα νόημα. Είπαμε όσο πιο χαζές τόσο το καλύτερο.

Μόλις γεμίσεις τα μπολάκια σου, με τα συστατικά, μπορείς να ξεκινήσεις να λες την ιστορία σου μαζί με φίλους ή με την οικογένειά σου.

Το μυστικό για την τέλεια ιστορία είναι να «μην σε νοιάζει».
Μην σε νοιάζει εάν βγάζει νόημα.
Μην σε νοιάζει εάν είναι χαζούλα.
Μην σε νοιάζει εάν είναι μικρή ή εάν είναι πολύ μεγάλη.

Η ιστορία σου θα είναι τόσο μοναδική όσο είσαι εσύ!

Τι λες; Θες να ακούσεις μια δική μου…χαζή ιστορία;

(παράδειγμα)

Mια φορά κι έναν καιρό ήταν μία…εκατομμυριούχος…που την έλεγαν…Κατερίνα. Είχε τόσα πολλά λεφτά που αγόρασε ένα πανέμορφο σπίτι για να ζήσει. Ζούσε στη Λίμνη Λοχ Νες…κι έχτισε το παλάτι της ακριβώς κάτω από την λίμνη! Γέμισε το παλάτι με πολύτιμα αντικείμενα…όμως το πιο πολύτιμό της από όλα ήταν…ένα βιβλίο! Αυτό το βιβλίο δεν έμοιαζε με όλα τα υπόλοιπα…ήταν μοναδικό και…τριχωτό. Μάλιστα. Ένα τριχωτό βιβλίο. Του άρεσε να είναι πάντα ξάπλα και η Κατερίνα το χάιδευε για να κοιμηθεί. Αλλά μια μέρα που μπήκε στην βιβλιοθήκη της για να βρει το πολύτιμο βιβλίο της…εξαφανίστηκε! Άρχισε να φωνάζει…

«Βάλε μουσική κι έλα να χορέψουμε»! Άρχισε να χορεύει και τότε ένας από τους υπηρέτες της έτρεξε για να δει τι συμβαίνει. Αυτός ό υπηρέτης ήταν ένα… μικροσκοπικό σκυλάκι που άκουγε στο όνομα…Λόρδος Βύρωνας.

Ο Λόρδος Βύρωνας ρώτησε την Κατερίνα « Μα γιατί χορεύετε σαν παλαβή κυρία;» κι εκείνη του απάντησε: «Έχασα το αγαπημένο μου βιβλίο»…. «Εννοείτε εκείνο το μικροσκοπικό;» την ρώτησε ο Λόρδος Βύρωνας. «Όχι» του απάντησε εκείνη… «Εννοείτε εκείνο το έξυπνο βιβλίο;» ρώτησε πάλι ο Λόρδος Βύρωνας. «Όχι» του απάντησε πάλι εκείνη. « Εννοώ το τριχωτό μου βιβλίο! Το πολύτιμό μου!». Μόλις το άκουσε αυτό Λόρδος Βύρωνας φώναξε: «Το νου σας στο κέικ!» κι εκείνη τη στιγμή ένα γιγαντιαίο κέικ έπεσε από ψηλά μέσα στο παλάτι της Κατερίνας. Ήταν τότε που αναρωτήθηκε η Κατερίνα για το ποιος θα μπορούσε να της είχε κλέψει το βιβλίο…ήταν η Βασίλισσα…Λεβάντα!

Αυτή έστειλε και το γιγαντιαίο κέικ για να καταστρέψει το παλάτι της! Τότε πήρε μαζί της τον Λόρδο Βύρωνα και ανέβηκαν αμέσως στο…αερόστατο που με αυτό μπορούσες να ταξιδέψεις γρηγορότερα κι από την ταχύτητα του φωτός. Πέρασαν την λίμνη Λοχ Νες και ξεκίνησαν για τον πύργο της Βασίλισσας Λεβάντας όπου βρισκόταν στο ψηλότερο…χιονισμένο βουνό του κόσμου. Η Βασίλισσα Λεβάντα ήταν…λαμπερή…πολύχρωμη και τεράστια! Μόλις τους είδε να την πλησιάζουν αναφώνησε: «Τι είναι αυτό;». «Είμαι η εκατομμυριούχος Κατερίνα και από εδώ ο πιστός μου υπηρέτης Λόρδος Βύρωνας και ένα πράγμα έχω μόνο να σου πω κακιασμένη Βασίλισσα Λεβάντα…μου αρέσεις!».

Η Βασίλισσα Λεβάντα άρχισε να τα σπάει όλα τριγύρω της με τα τεράστια…ατσούμπαλα χέρια της και τότε η Κατερίνα θυμήθηκε πως είχε στην τσέπη της το μοναδικό πράγμα που θα μπορούσε να νικήσει την Βασίλισσα Λεβάντα και να πάρει το τριχωτό της βιβλίο πίσω ήταν…ένα τηλεσκόπιο. Η Κατερίνα σήκωσε το τηλεσκόπιο ψηλά κι είπε στην Βασίλισσα Λεβάντα «Δες! Δες!». Η Βασίλισσα πήρε το τηλεσκόπιο το έστρεψε προς τον ουρανό και είδε ένα…ποδήλατο. Τότε θυμήθηκε πως ήταν το αγαπημένο της παιχνίδι όταν ήταν μικρή κι έτσι με αυτή τη γλυκιά ανάμνηση έφυγε όλο το κακό από μέσα της κι έγινε πάλι καλή. Επέστρεψε πίσω το τριχωτό βιβλίο στην Κατερίνα και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε. Με τα τεράστια χέρια της πέταξε ψηλά στον ουρανό, ανέβηκε στο ποδήλατο και ξεκίνησε το ταξίδι της για μια καινούργια περιπέτεια. Η Κατερίνα με τον Λόρδο Βύρωνα επέστρεψαν στο παλάτι κι ετοιμάστηκαν για ένα υπέροχο δείπνο γιατί ήταν πολύ πεινασμένοι.