Η LostinAthens πάει θέατρο


"Το Δάσος του Αισώπου".

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Αίσωπος έχει χάσει την έμπνευση του, δεν μπορεί να γράψει πλέον παραμύθια. Η βασίλισσα Ισμήνη διατάζει την κόρη της, Περσεφόνη -ένα καλόκαρδο μα άτακτο κορίτσι που ανακατεύει τον κόσμο με τα ψέματά της- να ταξιδέψει ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ και να συγκεντρώσει ιστορίες ώστε να τον βοηθήσει. Μέσα στο δασός συναντά έναν τροβαδούρο που πιστεύει ότι ο κύκνος του τραγουδάει, μια αλεπού χωρίς ουρά, ένα τζίτζικα που του χαλάει την ηρεμία ένα μυρμήγκι, έναν λαγό που μαλώνει με μια χελώνα κι ένα λιοντάρι που χρειάζεται ιατρική φροντίδα. Δεν έχουν όμως να της πουν καμία ιστορία ή μήπως έχουν;

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Φέτος η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου "ΠΡΟΒΑ" κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια παράσταση αφιερωμένη στον πρώτο παραμυθά, τον Αίσωπο! Τι άραγε του έδωσε έμπνευση; Πως κατάφερε και σκάρωσε τόσες ιστορίες που παραμένουν παγκοσμίως γνωστές μέχρι σήμερα; Μέσα στο έργο συμπεριλαμβάνονται 7 μύθοι του Αισώπου: ο Τροβαδούρος και ο κύκνος, η Αλεπού και η ουρά της, η Αλεπού και τα σταφύλια, ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας, ο Λαγός και η Χελώνα, το Λιοντάρι και το αγκάθι, ο ψεύτης Βοσκός. συνδυασμένοι με άφθονο παιχνίδι και τραγούδια. Οι μικροί θεατές μαθαίνουν: την εκτίμηση, την ισότητα, την υπομονή, την επιμονή αλλά κυρίως να μην απογοητεύονται ακόμα κι όταν ότι όλα πάνε στραβά. Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο (interactive) και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης.

Κοραλία Τσόγκα


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Τι θα ήταν η παιδική μας ηλικία χωρίς τα παραμύθια; Ποια ανάγκη μας κάνει να πιστεύουμε στη μαγεία, στον Άγιο Βασίλη και σε όλα αυτά που βρίσκονται σε ένα βασίλειο πολύ μακριά από εδώ; Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς τους μύθους του Αισώπου; Στην εποχή που η πληροφορίες τρέχουν πιο γρήγορα από εμάς, η ανάγκη για "παραμύθιασμα" είναι πιο έντονη από ποτέ. Ενώ οι "μεγάλοι" παλεύουμε, με αγωνία, να διατηρήσουμε το παιδί μέσα μας ζωντανό, τα σύγχρονα παιδιά βιάζονται να μεγαλώσουν. Βιάζονται να αφήσουν πίσω τους την μια και μοναδική ευκαιρία να υπάρξουν παιδιά. Κάπου εκεί πιάστηκε το νήμα αυτής της ιστορίας. Με ορμητήριο το λιμάνι της φαντασίας και τους γνωστότερος μύθους του Αισώπου γράφτηκε ένα νέο παραμύθι. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

Υάκινθος Μάινας

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κοραλία Τσόγκα

ΣΚΗΝΙΚΑ/ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Άννα Μάινα

ΜΟΥΣΙΚΟΙ/ΣΤΙΧΟΙ: Υάκινθος Μάινας

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Σίμων Πάτροκλος

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Σοφία Γεωργοπούλου, Ήρα Σταυροπούλου, Υάκινθος Μάινας

Κάθε Κυριακή στις 16:00 από 22/9 εως και 12/4/2020 και καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία.

Τιμή εισιτηρίου: 10€, www.viva.gr

Διάρκεια: 80 λεπτά

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ


 

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την μεγιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα Cookies και την Πολιτική Απορρήτου εδώ.