"Gravity"

Τέσσερα κορίτσια εμπνέονται τέσσερις μοναδικές ιστορίες…
με αφορμή το “Gravity” των Coldplay και το υπέροχο animation του Ryan Woodward.


"Ένας άντρας έχει χάσει την κοπέλα του σε ένα τροχαίο και από την στενοχώρια του αρρώστησε. Μια νύχτα τον επισκέφτηκε η κοπέλα του ως πνεύμα και τον προσκάλεσε σε ένα χορό γεμάτο αναμνήσεις. Έτσι ξύπνησαν όλες οι στιγμές που έχουν περάσει μαζί, ακόμα κι η τελευταία, εκείνη του ατυχήματος. Λίγο πριν εκείνος βυθιστεί στην θλίψη του η κοπέλα του είπε να μην ανησυχεί και του έδωσε δύναμη για να συνεχίσει τη ζωή του…μαζί με τις όμορφες αναμνήσεις που θα ήταν παρηγοριά μέσα στις δύσκολες μέρες…"

Μαριλένα Σκαβάτσου-12 ετών

“ Στην Νέα Υόρκη υπήρχε ο καλύτερος χορευτής, ο Τζόρνταν Μίλαν. Όλοι αναρωτιόντουσαν πως μπορούσε να χορέψει τόσο ωραία αφού δεν είχε κάνει τις ανάλογες σπουδές. Κι όμως υπήρχε λόγος. Όταν ήταν μικρός υπήρχε ένα και μοναδικό κορίτσι στη ζωή του η οποία πέθανε…Από τότε δεν μιλούσε σε κανέναν…γιατί μόνο με εκείνη ήθελε να μιλάει…

Μόνο όταν μεγάλωσε άρχισε να ανοίγεται. Όταν ήταν φοιτητής άκουσε για πρώτη φορά αυτό το τραγούδι και το μόνο που ήθελε ήταν να χορεύει. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Εκεί κατάλαβε πως είχε μια μυστική παρτενέρ. Κάθε φορά που χόρευε ένιωθε εκείνο το κορίτσι των παιδικών του χρόνων να χορεύει δίπλα του.

Όμως μέρα με τη μέρα το κορίτσι γινόταν όλο και περισσότερο σκιά. Ήθελε να πάει μαζί της, αυτή όμως δεν τον άφησε. Έτσι εκείνος έχασε ακόμα κι αυτή την μικρή πιθανότητα να είναι ευτυχισμένος στο πλάι της κι έτσι πήρε την απόφαση να πιει το δηλητήριο. Ήθελε να είναι μόνο μαζί της. Ποτέ του όμως δεν την έφτασε…Αυτός έγινε ένας κακός άγγελος κι εκείνη ένας άγγελος καλός."

Λιάνα Νέγρη-12 ετών

"Ένα πρωινό ένα άνδρας δεν μπορούσε να σηκωθεί με τίποτα. Ένιωθε σαν κάτι να τον τραβάει προς τα κάτω. Όταν κατάφερε να σηκωθεί, έκανε ότι του ήρθε πρώτο στο μυαλό, μιας και δεν ήξερε για πόσο θα κρατιόταν ακόμα όρθιος. Κάποια στιγμή εμφανίζεται μπροστά του μια όμορφη χορεύτρια. Μόνο ο άνδρας μπορούσε να τη δει. Ξαφνικά ο άνδρας έπεσε κάτω κι η κοπέλα εξαφανίστηκε. Μόλις κατάφερε να ξανασηκωθεί προσπάθησε να χορέψει μαζί της. Τότε εκείνη τον είδε για πρώτη φορά. Χόρεψαν για ώρες ώσπου εκείνη εξαφανίστηκε πάλι. Αυτό γινόταν συνέχεια. Κάθε φορά που επέστρεφε χόρευε μαζί του και λίγο περισσότερο από την προηγούμενη φορά ώσπου εξαφανιζόταν πάλι. Μέχρι που στο τέλος έγινε ένα μαζί του."

Σοφία Ρουφάνη-10 ετών

"Το Λάθος Της Φαντασίας

Δύο φορές και τρείς καιρούς πριν από αρκετά χρόνια σε ένα μικρό δωμάτιο στη Βραζιλία βρισκόταν ένα αγόρι που προσπαθούσε με τη φαντασία του να απαλύνει όλα όσα τον βασάνιζαν και τον έπνιγαν.

Το αγόρι είχε δεχτεί το τελευταίο διάστημα πολλά χτυπήματα με κυριότερο, που του άφησε τον μεγαλύτερο πόνο, μια απογοήτευση για ένα κορίτσι που ήθελε πολύ αλλά δεν συνέβαινε το ίδιο και από την δική της πλευρά. Το αγόρι ήταν πολύ απογοητευμένο και στενοχωρημένο. Ένιωθε ότι δεν μπορούσε να τον καταλάβει και να τον βοηθήσει κανείς. Ένιωθε μόνος και ότι δεν θα μπορέσει να ξανά σηκωθεί. Όλα αυτά ήταν συναισθήματα και καταστάσεις πνιγηρές για το παιδί.

Όταν άφησε την φαντασία του να καλπάσει ορμητικά είδε ξαφνικά μπροστά του εκείνο το κορίτσι που ήταν σαν μια νεράιδα. Ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο του. Προσπάθησε να την πιάσει να την πάρει αγκαλιά όμως αυτή πάντα εξαφανιζόταν. Κάποια στιγμή κατάφερε να την πιάσει, να την αγγίξει και ένιωσε ότι θα είναι για πάντα μαζί. Ότι πάντα θα υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και θα αλληλοβοηθιούνται. Όμως το κορίτσι εξαφανίστηκε πάλι.

Το αγόρι έπεσε ξανά στο φαύλο κύκλο του πόνου και πάλι ένιωθε τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες ανασφάλειες . Το βράδυ όπως κοιμόταν την είδε ξανά. Προσπάθησε να την πιάσει αλλά δεν μπορούσε. Η καρδιά του χτυπούσε σαν τρελή. Ώσπου κάποια στιγμή το κορίτσι σαν να απλώθηκε πάνω στο σώμα του και έγινε ασπίδα. Με τον καιρό το κορίτσι ζωντάνεψε και από την σφαίρα της φαντασίας του, πέρασε στην πραγματικότητα. Τον αγάπησε αληθινά όμως εκείνος είχε βυθιστεί τόσο πολύ στο όνειρό του, που δεν μπορούσε να καταλάβει τι είναι αληθινό και τι όχι. Εκείνη στενοχωρήθηκε τόσο πολύ που στο τέλος έπεσε και σκόρπισε σε χίλια κομμάτια.

Τελικά, αυτό το αγόρι εξαιτίας ενός ονείρου ή μιας σκέψης ή μιας φαντασίας δεν κατάφερε ποτέ να ζήσει αυτό που ήθελα πραγματικά. "

Μελύ Σπυροπούλου-11 ετών

*Οι ιστορίες έλαβαν μέρος στα πλαίσια των μαθημάτων θεατρικής έκφρασης με διδάσκοντα την ηθοποιό Έφη Καραγιάννη με θέμα «Δημιουργώ μια ιστορία με αφορμή μια μουσική ή μια εικόνα»

Τα μαθήματα γίνονται και διαδικτυακά. Πληροφορίες στο kara-effie@hotmail.com


Οι πίνακες με βάση την σειρά εμφάνισης ανήκουν στους καλλιτέχνες: Evgenia Klimenko, Andreia Serodio, Costa Dvorezky